Björn Adins


Licentiaat in de Rechten

Master in de Fiscaliteit

Björn Adins (Advocatenkantoor Adins) is bijna 20 jaar actief als praktiserend advocaat en juridisch adviseur van een internationaal clienteel. Hij is licentiaat in de Rechten en Master in de Fiscaliteit, en studeerde in 2004 af aan de Universiteit van Gent. Hij oefende zijn advocatenstage uit bij Deloitte Legal (Laga) te Kortrijk en werd daarna senior associate bij het niche kantoor Time.Lex in Brussel.

Hij transformeerde van advocaat-specialist naar een generalist met focus op legal management projecten bij grote internationale bedrijven zoals Barco, Cisco, Belfius, Proximus, Showpad, Esterline (Scioteq), Mohawk (Unilin/IVC) en Nipro.


Hij heeft ruime internationale ervaring in het draften en onderhandelen van commerciële contracten, legal consultancy & management, M&A begeleiding, behandelen van IP/IT dossiers, compliance en algemene adviesverlening in verschillende domeinen (HR, IT, BU, Finance, Risk, Legal, enz.).

 

Hij staat ook KMO’s en start-ups bij in de outsourcing van jurdische dienstverlening en treedt op als externe adviseur van Raden van Bestuur en managementcomités.