Julie Van Acker


Licentiaat in de Rechten
Master in het Bedrijfsrecht

Data Protection Officer

Julie studeerde in 2006 met onderscheiding af als Licentiaat in de Rechten. Gebeten door alles wat met ondernemingen te maken had, volgde zij daarop in 2007 een aanvullende opleiding tot Master in het Bedrijfsrecht. Gelet op het toenemende belang van privacy issues volgde Julie in 2017 een bijkomende opleiding als Data Protection Officer.

 

Doorheen haar carrière stelde Julie vast dat een KMO vaak nood heeft aan een klankbord op juridisch vlak. Zij specialiseerde zich daarom verder in de materies waarmee ondernemingen dagdagelijks geconfronteerd worden, met name het personeel en het commerciële gebeuren van een onderneming. Denk maar aan de uitbouw van een gedegen personeelsbeleid, welzijn op het werk, werken met onderaannemers, de uitbouw van een sluitend bestelproces, afsluiten van goede commerciële contracten, etc.

 

De juridische bijstand die Julie aan haar klanten verleent, gebeurt steeds vanuit een ondernemingsgericht denken. Oplossingen moeten niet alleen juridisch correct zijn, maar moeten ook commercieel de beste oplossing vormen.

 

Door de voeling met de klant hoog in het vaandel te dragen en vaak ook ter plekke bij de klant langs te gaan, is Julie uitgegroeid tot een juridisch expert voor de KMO op vlak van HR en ondernemingsrecht waarbij de dagdagelijkse bijstand en adviesverlening centraal staan, maar waarbij evenzeer voor de rechtbank met passie gepleit wordt indien er zich toch problemen voordoen die niet minnelijk kunnen worden opgelost.